Explozii la Bruxelles, Belgia! Nivel alertă de gradul 4 în Bruxelles!

  •  
  •  
  •  
  •  

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că autoritățile locale au decis instaurarea nivelului de alertă gradul 4, urmare evenimentelor de tip terorist, produse la data de 22 martie 2016, în aeroportul internațional Zaventem — Bruxelles, care a și fost închis pentru toate decolările și aterizările programate, iar parte din cursele aflate deja în aer au fost redirecționate către Amsterdam, inclusiv zborul TAROM — cursa RO 371 (București — Bruxelles), care ar fi urmat să aterizeze la ora 09:20 (ora locală) pe Zaventem.

Astfel, nivelul de alertă teroristă pentru Regiunea Bruxelles Capitală a fost ridicat la nivelul maxim — ‘amenințare serioasă și iminentă’, iar nivelul 3 — amenințare ‘posibilă și credibilă’, este în vigoare deja și pentru restul teritoriului belgian.

Toate liniile de tren, metrou și transport în comun, de suprafață și subteran, sunt suspendate, iar circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, din cauza filtrelor de poliție și a mijloacelor specifice de intervenție pe linia protecției civile.

Forțele de poliție și armata vor continua să fie prezente pe străzile capitalei, ca urmare a aplicării planului de urgență pentru astfel de situații.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

MAE pune la dispoziția cetățenilor români afectați, precum și rudelor acestora,   contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, precum și telefonul mobil de urgență al secției consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles  +32(0)2 344 0854.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Regatul Belgiei, este în legătură permanentă cu autoritățile locale în vederea obținerii unor elemente de noutate cu privire la existența unor cetățeni români afectați ca urmare a exploziilor din Bruxelles.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe,   prin Ambasada României în Regatul Belgiei, menține legătura permanentă atât cu reprezentanții biroului TAROM din România, cât și de la Bruxelles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *