miercuri, februarie 19, 2020
Acasă > Administratie > Faleză reamenajată la Techirghiol

Faleză reamenajată la Techirghiol

Faleza din Techirghiol va avea o față nouă. Lucrările au demarat deja, iar autoritățile estimează că faleza, alături de parcul aferent, vor fi gata până în primăvara anului următor.

În Techirghiol se lucrează la foc continuu. Deși vremea le creează unele neplăceri constructorilor, există mari șanse ca faleza să fie reabilitată în totalitate până în luna mai a anului viitor.

Atât locuitorii orașului Techirghiol cât și turiștii se vor putea bucura în scurtă vreme de o faleză complet reamenajată. Investiția totală se ridică la aproximativ 600.000 euro.

Lucrările au demarat la începutul anului, iar primele rezultate sunt vizibile. Aleile au fost reamenajate, spațiile verzi au fost refăcute, iar în acest moment se lucrează la construirea foișoarelor care vor fi o oază de verdeață, dar și un loc unde turiștii se pot feri de razele puternice ale soarelui pe timp de vară.

„Vor fi zone amenajate și cu plante agățătoare. Este un model de pergole pe care îl avem și în mănăstirea din localitate. Odată cu trecerea anilor, ele vor deveni zone de umbră pentru cei care vor poposi în localitate. Suntem în pline lucrări, ne oprește puțin vremea, dar toate acestea vor fi gata în luna mai a anului viitor”, ne-a declarat Adrian Stan, primarul orașului Techirghiol.

Mai mult decât atât, în locul unde veghează statuia lui Techir, simbolul orașului, va fi amanajată o fântână arteziană. Alte două vor fi construite în parcul de lângă faleză. Tot până în luna mai a anului viitor se dorește finalizarea unui alt proiect al autorităților locale, în valoare de 3 milioane de euro care constă în amenajarea unei plaje. Banii provin din finanțare europeană.

Redactor: Bogdan Bolojan

9 thoughts on “Faleză reamenajată la Techirghiol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *