luni, decembrie 16, 2019
Acasă > Comunicate > Fapte bune, legături de suflet

Fapte bune, legături de suflet

Sărbătoarea Paştelui reaminteşte oamenilor că e bine pentru suflet să fie iertători, pioşi şi, nu în ultimul rând, darnici.

Astfel, în cadrul proiectului ”Fapte bune- legături de suflet”, elevii însoțiți de doamnele diriginte au oferit cadouri de Paște celor care au nevoie de un zâmbet, de o mângâiere, de un strop de speranța, copiilor din Centrul de plasament ”Antonio”.

          Și alţi elevi ai Şcolii gimnaziale “Adrian V. Rădulescu” vor să fie pregătiţi pentru a  întâmpina sfânta sărbătoare. Împreună cu doamnele învăţătoare au încondeiat ouă cu care au organizat o expoziţie în şcoală și participă la alte concursuri şi expoziţii. Icoanele pe sticlă şi ouăle realizate de elevii clasei a IV-a  vor fi expuse în cadrul expoziţiei-concurs „Sărbătoarea Paştelui în ochii copiilor”  la Muzeul de Etnografie şi Artă populară – Tulcea.

          Elevii au trăit taina spovedaniei, împreună cu dascălii lor fiind însoțiți la Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Murfatlar.

          Astăzi, 29 martie 2013 un grup de elevi însoțit de cadre didactice, a participat la activitatea de încondeiere a ouălor și la vizionarea expoziției tematice ”Paștele în satul românesc”, activitățile făcând parte din cadrul Proiectului ”Întoarcerea la tradiții” derulat de unitatea nostră de învățământ în acest an școlar în parteneriat cu Muzeul de Artă Populară Constanța. Activitățile proiectului au ca scop cultivarea sensibilității artistice ale elevilor, dezvoltarea potențialului lor creativ și cultivarea sentimentului de respect și admirație pentru tradițiile românești.

          ”Tradițiile unui popor sunt cele care conteză în păstrarea identității acestuia. Prețuirea și respectarea obiceiurilor și tradițiilor proprii, dar și a celorlalte etnii din spațiul în care conviețuiesc, sunt liantul între trecutul și viitorul unui popor, dar și cale de a înțelege ideea de diversitate. Punând la loc de cinste datinile și credințele strămoșești, practicându-le alături de copiii noștri, contribuim la păstrarea vie a spiritualității românești” a precizat directorul școlii, profesor Ene Ulgean.

                   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *