Acasă > Social > Fără apă, joi, la Năvodari

Fără apă, joi, la Năvodari

Pentru executarea lucrărilor de racordare a rețelei de alimentare cu apă de pe strada Tudor Vladimirescu din localitatea Eforie Nord, la sistemul centralizat de distribuție, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile începând de miercuri seara (10 iunie 2015), ora 22,00 și până joi dimineața (11 iunie 2015), ora 07,00. Vor fi afectați de lipsa apei potabile toți consumatorii din localitatea Eforie Nord.

Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări “Reabilitare și extindere rețele apă/canal, reabilitare stații de pompare apă potabilă și apă uzată – localitatea EFORIE”, în valoare de 19,4 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 5,55 milioane lei. În cadrul acestui proiect, stația de pompare a localității Eforie Nord, a fost reabilitată total, instalațiile aferente obiectivului având o vechime de peste 35 de ani. Proiectul cuprinde și extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare pe o lungime de aproape 25 km în Eforie Sud și Eforie Nord.

Iar pentru executarea lucrărilor de racordare a magistralei de alimentare cu apă nou montată în zona lacului Tașaul, la sistemul centralizat de distribuție, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, joi – 11 iunie 2015, în intervalul 00,00 – 16,00.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile consumatorii din:
–        Localitatea Corbu;
–        Orașul Năvodari, mai puțin zona de est a localității;
–        Zona Industrială Năvodari și cartierul Peninsula.

Pe perioada executării lucrărilor de racordare la noua conductă, SC RAJA SA va efectua manevrele de vane necesare pentru a asigura alimentarea cu apă la o parte din abonați, prin conducta de siguranță de 600 mm. Astfel, se va realiza furnizarea apei potabile cu presiuni scăzute pentru abonații din partea de est a orașului Năvodari, străzile Recoltei, Liniștii, Macului, Apusului, Prelungirea Recoltei și Eternității.

Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări “Reabilitare rețele Năvodari”, în valoare de 7,12 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 2,04 milioane lei. În cadrul acestui proiect, magistrala ce asigură alimentarea cu apă a Năvodariului, a fost înlocuită în zona de intrare a orașului, pe toată strada Recoltei, pe acest tronson conducta având o vechime de peste 50 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *