Fără restricții pe A2. S-au încheiat lucrările de reparații la podul peste brațul Borcea

Astăzi s-au ridicat restricțiile instituite pe A2, pentru lucrările de reabilitare la podul peste brațul Borcea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, de la ora 09:00, se circulă în condiții normale pe tronsonul kilometric 143 – 148, în zona localității Fetești, județul Ialomița, pe toate benzile de mers ale fiecărei direcții, ca urmare a finalizării lucrărilor de reparații la podul peste brațul Borcea.

CNAIR precizează, la rândul său, că defectele structurale la tablierele din beton armat ale podului peste brațul Borcea, calea 2, au fost evaluate prin carotare încă din vara anului 2022.

Experții responsabili de interpretarea rezultatelor de laborator, au solicitat înca o evaluare a betonului suprastructurii, după decopertarea straturilor căi și a betonului de pantă. Astfel, în luna martie 2023 a avut loc ultima evaluare a stării de degradare a suprastructurii de beton armat a podului. După interpretarea ultimelor rezultate, experții au luat decizia de a spori cantitățile de beton structural necesare a fi înlocuite.

Având în vedere și faptul că lucrările de decopertare erau complet realizate, CNAIR împreună cu antreprenorul au depus toate eforturile pentru a se finaliza cât mai repede lucrările programate cât și cele suplimentare stabilite de experti în luna martie. Odată cu decopertarea straturilor căii și demolarea betonului de pantă vechi, posibilitatea de a etapiza intevenția și deschiderea circulației mai devreme era pratic nula.

Lucrările de reabilitare executate in perioada martie – iulie 2023, după hidrodemolarea betonului degradat din suprastructură, au fost utilizate următoarele cantități:

  • Cofraje 1170 mp;
  • Material metalic (confetii metalice si armaturi) 293 t;
  • Beton turnat 872 mc.

În prezent, stadiul fizic al lucrărilor de reabilitare este de 78%, iar după finalizarea sezonului estival, se vor mai introduce restricții de trafic pentru realizarea ultimelor lucrări de mult mai mică anvergura, în vederea finalizării reabilitării și realizării recepției.

Lucrările de reparații structurale realizate la podurile dunărene Borcea și Cernavodă vor avea o perioada de serviciu de cel puțin 40 de ani, garanția fiind de 5 ani după recepție.

CNAIR precizează și că taxa de peaj la Fetești rămâne suspendată până la finalizarea tuturor operațiunilor administrative necesare reinstituii acesteia.  

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *