marți, februarie 18, 2020
Acasă > Eveniment > Farsă de-a mortul cu pompierii

Farsă de-a mortul cu pompierii

Militarii ISU Dobrogea și scafandrii au căutat ore in șir o tânără de 26 de ani, bănuită că a dispărut în Marea Neagră. Apelul la 112 a fost făcut de un biciclist care a găsit hainele și telefonul mobil pe plajă. Oamenii legii au apelat un număr din agenda telefonului și au avut parte de o surpriză de proporții. La celălalt capăt al firului se afla chiar fata, care nu a exclus posibilitatea unei farse.

O echipă de scafandri aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență a căutat-o neîncetat pe tânăra de 26 de ani despre care se crede că ar fi dispărut în mare. Asta după ce un apel la 112 anunța că hainele și telefonul ei mobil au fost găsite pe plajă.

“Erau niște haine, puse una peste alta. Deasupra lor se afla un telefon și alături un pachet de țigări și o brichetă. Era ca și când te-ai dezbrăca și ai intra în apă, imediat. Nu a fost nimeni ieri la plajă și nici baie nu a mai făcut cineva. Mai vin oamenii din oraș pe plajă, mai stau, se mai plimbă cu câinii, dar nu intră nimeni în apă”, ne-a spus persoana care a găsit hainele persoanei dispărute.

După zeci de minute în care au căutat-o în zadar, scafandrii au luat decizia să iasă din apă.

“Am întrerupt căutările deocamdată, deoarece este marea foarte agitată și nu putem intra la stabilopozi”, ne-a declarat locotenent-colonel Hornea Adrian, șef Centru Scafandri ISU Dobrogea.

“Este hulă de fund, iar nisipul este amestecat cu apă și, de aceea, nu se vede absolut nimic. Vom căuta în continuare, după ce se va mai liniști marea”, ne-a transmis unul dintre scafandri.

Abia după ce au apelat un număr aflat în agenda telefonului, oamenii legii au luat în considerare și varianta unei farse. Persoana care le-a răspuns polițiștilor a afirmat că lucrurile îi aparțin și că poate fi vorba de o… glumă.

“În momentul de față, organele abilitate efectuează cercetări și verificări cu privire la veridicitatea apelului primit prin 112, referitor la această sesizare. Ne-a sunat o persoană care a spus că ea este tânăra pe care o căutăm”, ne-a declarat Anca Chiriță, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Tânăra de 26 de ani este din Dumbrăveni. Ulterior, ea s-a prezentat la Secția 3 Poliție pentru a lămuri incidentul.

 Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *