FC Constanţa: ,,Care sunt treburile importante rezolvate de Fenechiu?”

  •  
  •  
  •  
  •  

Organizația municipală Constanța a Forței Civice dezavuează atitudinea publică a premierului României, Victor Ponta, cu privire la condamnarea lui Relu Fenechiu, până ieri ministru al transporturilor, la cinci ani de închisoare cu executare.
În aceeași linie a iresponsabilității și infantilismului care îl caracterizează încă din prima zi de guvernare, primul-ministru și-a exprimat halucinantul regret cu privire la situația lui Relu Fenechiu, spunând că “nu-mi pare rău că l-am numit, îmi pare rău că-l pierd” și a ținut să precizeze despre pușcăriabilul ministru al transporturilor că “a fost unul din miniștrii cei mai eficienți, a avut lucruri importante de rezolvat și le-a gestionat foarte bine”.
Ne întrebăm retoric care sunt treburile importante rezolvate de Fenechiu în cele șase luni de mandat și unde există această eficiență a actului de guvernare, despre care vorbește Victor Ponta? Evident că nu există nicio problemă rezolvată de Fenechiu, așa cum nu există nicio problemă a României care să fi fost rezolvată de guvernul condus de Victor Ponta. Un singur lucru este cert: sunt mai multe probleme și mai multă corupție, inclusiv la nivel guvernamental.
Pentru opinia publică, dar mai ales pentru instanța de judecată, singura performanță notabilă a lui Relu Fenechiu este cea de inculpat și condamnat în dosarul “Transformatorul”, în care fusese acuzat de către Direcția Națională Anticorupție că a vândut, în perioada 2002-2004, către Electrica Moldova, transformatoare vechi în locul celor noi, prin intermediul a trei firme în care acesta apărea ca acționar semnificativ. Să afirmi, în calitate de prim-ministru, că îți pare rău pentru că pierzi din guvern un individ care a prejudiciat statul român cu suma de 7.529.594,1 lei (6.327.390 lei la care se adaugă TVA) care reprezintă valoarea echipamentelor necorespunzătoare achiziționate, aflate în proporție de 99% și acum pe stoc, este un act de nerușinare și de sfidare la adresa tuturor românilor care au plătit din propriul buzunar pentru transformatoarele domnului Fenechiu.
“Este încurajator să vezi că într-o Românie care este sugrumată pe zi ce trece de guvernul USL, justiția își face treaba și rezistă presiunilor pe care mediul politic, dar mai ales primul-ministru le face asupra sa.
Independența justiției este una dintre cele mai importante chei de evoluție a României, prin curățarea mediului politic de corupție”, a declarat președintele organizației municipale Forța Civică Constanța, Mihai Petre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *