Acasă > Social > Federaţia Sanitas, pichet la Ministerul Sănătăţii

Federaţia Sanitas, pichet la Ministerul Sănătăţii

protest_sanitasSindicaliștii din Sănătate solicită începerea negocierilor privind noul contract colectiv de muncă, negocieri care ar urma să dureze 60 de zile, potrivit legii.

Ei pichetează, astăzi, între orele 11.00 şi 13.00, sediul Ministerului Sănătăţii, susținând că autoritățile sunt dezintersate de problemele din acest domeniu.

”Atitudinea ministrului Sănătăţii de a se ascunde după eterna scuză care deja a devenit penibilă – protest politic – nu face decât să arate lipsa de interes privind soarta angajaţilor din sănătate şi superficialitatea cu care tratează importanţa reglementării unitare în sectorul de activitate pe care îl păstoreşte”, se precizează într-un comunicat Sanitas.

Sindicaliștii spun că acțiunea de astăzi din fața sediului Ministerului Sănătații va fi urmată de alta similară pe 6 decembrie și că iau în calcul chiar și declanșarea grevei generale.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat  recent că, potrivit legii nu are voie să înceapă negocierile pentru noul contract colectiv de muncă la nivelul sectorului medical, înainte de aprobarea bugetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *