Fermierii români produc pui de calitate. Ministerul Agriculturii încurajează consumul de carne de pasăre, provenită din fermele româneşti

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale organizează, în premieră, în perioada 18-20 octombrie 2024, în intervalul 09:00-19:00, un târg dedicat promovării şi încurajării consumului de carne de pasăre, provenită din fermele româneşti.

“Fermierii români produc pui de calitate. România are un grad de autosuficienţă de 160% la carnea de pui, aşadar aşteptăm vizitatorii la Târgul de la MADR dedicat sectorului avicol pentru a încuraja consumul de carne de pui din producţie românească. Ministerul Agriculturii are ca obiectiv prioritar stimularea reproducţiei la pasăre pentru creşterea sustenabilităţii şi îmbunătăţirea performanţei fermelor prin alocarea de fonduri pentru finalizarea investiţiilor”, a declarat ministrul Florin Barbu.

Vizitatorii vor fi aşteptați cu produse proaspete de gospodărie din carne de pasăre ale fermelor din țara noastră .

Ei vor găsi la târg,  pui din rase de găini cu creştere lentă hrăniţi natural şi sănătos, pui grill, piept de pui dezosat fără piele, pulpă de pui dezosată fără piele, aripioare, ciocănele, muşchiuleţ de pui (inner), cârnaţi de pui, frigărui, pipote de pui, ficat de pui, produse marinate: aripioare şi ciocănele marinate.

La târgul dedicat promovării şi încurajării consumului de carne de pasăre, provenită din fermele româneşti vor putea fi găsite şi ouă bio de categoria A, provenite de la găini crescute în sistemul de agricultură ecologică, oua free range de categoria A, de la găini crescute la sol cu acces în aer liber, ouă cu sursă de aminoacizi graşi, omega 3, vitamina D şi seleniu organic de la găini crescute la sol cu acces în aer liber şi  ouă pentru copii din categoria A, de la găini crescute la sol cu acces în aer liber, hranite cu cereale nemodificate genetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *