Fertilizatorii chimici, un potențial pericol pentru organismul uman!

  •  
  •  
  •  
  •  

Impactul negative al îngrășămintelor chimice asupra mediului și modalități alternative de fertilizare a solului – iată principalele teme de discuție din cadrul trainingului de specialitate care a început astăzi la Primăria Cumpăna. La lucrări participă profesori universitari și ingineri de profil din România și Republica Moldova.

“Scopul acestui training este să informăm și să conștientizăm fermierii din zona aceasta asupra necesității folosirii unei alternative prietenoase de fertilizare a solului. Noi avem alternative ecologice  brevetate și medaliate la saloanele internaționale, unde putem să obținem un spor de producție mare.” a declarat Maria Nastac,  coordonator proiect.

Proiectul vizează sporirea cunoștințelor asupra mediului și poluării printre fermieri și organizații ce desfășoară activități legate de agricultură și de mediul înconjurător. Scopul trainingului este de a contribui prin intermediul unui efort comun la dezvoltarea durabilă a zonelor cu ajutorul unor activități ce țin de îmbunătățirea practicilor din domeniul agriculturii. Printre acestea, se numără și găsirea unor metode alternative de fertilizare a solului.

“Scopul principal este de a învăța fermierii să folosescă rațional îngrășămintele minerale și organice pentru a proteja solul. Folosirea acestora într-un mod eronat poate duce la poluarea solului.” a spus Tudor Lupașcu, profesor Academia de Științe a Moldovei

Trainingul este finanțat prin programul Operațional Comun de Cooperare în Bazinul Mării Negre și se va încheia pe 22 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *