vineri, 28 februarie 2020
Acasă > Comunicate > Festivalul Internațional al Artelor Vizuale GORJFEST, la Constanța

Festivalul Internațional al Artelor Vizuale GORJFEST, la Constanța

Comunicat de presă

La solicitarea mai multor entități culturale din România și Bulgaria, o retrospectivă expozițională a Festivalului Internațional al Artelor Vizuale GORJFEST, edițiile 2008 – 2012, a plecat în dimineața aceasta pe ruta Constanța – Silistra – Ruse – Sofia, cele mai reușite lucrări realizate în cadrul acțiunii gorjene fiind așteptate la câteva galerii de artă și muzee din orașele înscrise în circuitul cultural.  Pentru început, expoziția va poposi la Constanța, fiind vernisată astăzi, 16 mai 2013, începând cu orele 17,00, la Galeria de artă Ion Nicodim – pavilionul expozițional Mamaia, în prezența criticului de artă Alice Dinculescu. Cunoscută pentru implicarea artiștilor români în acțiunile de creație internaționale, A. Diculescu a fost prezentă și la Tg.Jiu, la ultimele două ediții ale GorjFest, unde a pledat insistent pentru înființarea unui Muzeu de artă contemporană în județul Gorj, dată fiind valoarea de excepție a lucrărilor realizate în cadrul festivalului internațional de arte vizuale.

În calitate de coorganizator, filiala UAP Constanța I a invitat și doi artiști gorjeni să expună cu ocazia evenimentului: Ilie Alexandru și Florin Hutium. Alături de cei doi, lucrările sunt însoțite chiar de către organizatorul acțiunii gorjene, artistul Teodor Dădălău și de către Imola Felberg, din Africa de Sud, participantă la ultima ediție a festivalului. Imola  Feldberg va fi prezentă în mai 2013 cu prima sa expoziție de pictură la Tg.Jiu, care va fi vernisată în cadrul Festivalului Internațional Tudor Arghezi.

Expoziția retrospectivă GorjFest 2008 – 2012 va rămâne la Constanța timp de două săptămâni, după care va fi gazduită de Muzeul de artă contemporană din Silistra, de Galeria de Artă din Ruse și de Galeria Națională de Artă din Sofia.

Aflat la cea de-a 23 a ediție, GORJFEST 2013 se va desfășura pentru prima dată anul acesta doar cu participanți din două țări, Spania și România. Cei 15 artiști spanioli care au confirmat participarea sunt toți membri ai Academiei de Artă din Barcelona, trei dintre ei fiind doctori în brâncușologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *