vineri, 28 februarie 2020
Acasă > Eveniment > Fête de la musique la Constanța

Fête de la musique la Constanța

În fiecare an, la finalul lunii iunie, în Franţa se desfăşoară manifestarea Fête de la musique (Sărbătoarea muzicii), prilej cu care au loc concerte şi manifestări celebrand bucuria muzicii de orice fel.

Cu ocazia  acestui eveniment intrat deja în tradiţia culturală din Hexagon, Alianţa Franceză Constanţa vă invită duminica, 22 iunie 2014, la ora 17.00, in  Centrul  Comercial CORA, la concertul artistului internaţional Wanlow the Kubolor, organizat în parteneriat cu Institutul Francez din Romania si Centrul Comercial CORA.

Este vorba de un muzician care se bucură de aprecierea publicului larg, dar şi a criticii de specialitate, el fiind deţinătorul premiului Mondomix al festivalului Babel Med Music de la Marseille, Franţa,  în anul 2013. Albumele sale au propus o nouă viziune asupra stilului afro-pop, prin introducerea sensibilitaţii combinaţiei afro-gypsy în melodiile compuse şi interpretate.

Emmanuel Owusu- Bonsu (Wanlov) s-a născut în Romania, mama sa fiind româncă, iar tatăl, din Ghana, ţară în care artistul şi-a ptrecut cea mai mare parte din viaţă. Astfel, terenul său artistic este , de fapt, propria sa poveste de viaţă, ca punct de întalnire a două culturi total diferite, cărora el le găseşte, inventiv, elemente comune.

Concertul acestui artist original, Wanlov, împreună cu the Afro-Gypsy Band, va avea loc în cinci oraşe din Romania , în perioada 15-25 iunie 2014, în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Ploieşti şi Constanţa. Organizarea turneului face parte din Programul Equation Musique al Institutului Francez din  Paris şi al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

« Va fi o sărbătoare a muzicii în adevăratul sens al cuvântului. Prin prezenţa sa la Constanţa, Wanlov va aduce în faţa românilor frumuseţea unei manifestări tipic franceze, căreia îi va pune amprenta universalităţii stilului său, ce depăşeşte orice graniţe. Considerăm că un astfel de eveniment este un privilegiu pentru oraşul nostru. » a declarat Ileana Meheleanu, preşedinte al Alianţei Franceze Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *