Wednesday, 20 March 2019
Acasă > Social > ”Fetele din Năvodari” au cântat de Dragobete

”Fetele din Năvodari” au cântat de Dragobete

Dragobete1Casa de Cultură din Năvodari ”Pontus Euxinus” a găzduit, astăzi, un spectacol prilejuit de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români.

Copiii din oraș au pregătit mai multe momente artistice, de muzică și dans, pentru a marca ziua de 24 februarie, sărbătoare cu tradiţii vechi şi semnificaţii adânci în cultura autohtonă.

Cei prezenți la Casa de Cultură au putut asculta cântece românești interpretate de „Fetele din Năvodari”, îmbrăcate în frumosul port popular.

Micuțele, eleve ale școlii nr. 2 ”Grigore Moisil” și-au încântat publicul sub îndrumarea profesoarei Vasilica Nițu.

Au urmat momente atractive de dans oferite de copiii care urmează cursurile susținute de Andreea Lavinia Sorescu – instructor de dansuri și balet la Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” din Năvodari.

Spectacolul a fost plin de emoție și bucurie, sărbătorind astfel  simbolulul suprem al dragostei la români.

Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii.

O legendă populară spune că Dragobete era fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale.

O alta legendă susține că Dragobete, un tânăr cu părul negru ca abanosul și ochii verzi ca iarba, reușea să trezeasca iubirea în inima tinerelor fete doar cântând din fluier.

Dragobete2
Sursa foto: Facebook Casa de Cultura Navodari
Dragobete3
Sursa foto: Facebook Casa de Cultura Navodari
Dragobete1
Sursa foto: Facebook Casa de Cultura Navodari
Dragobete
Sursa foto: Facebook Casa de Cultura Navodari

Un comentariu la “”Fetele din Năvodari” au cântat de Dragobete

  1. Câștiguri acasă!
    Avem planuri mari de dezvoltare! Ne extindem nelimitat! Câștiguri acasă! Un sistem deschizător de drumuri! Merită 100%! Totul este fără riscuri! Vrei să-ți îndeplinești dorințele? Cauți o sursă nouă de bani? Câștiguri acasă! Aici ai o echipă senzațională! Profită și tu acum! Pentru detalii, intră acum pe site-ul: bit.ly/2970T6o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.