miercuri, ianuarie 22, 2020
Acasă > Comunicate > Fii Eco și de mărţişor!

Fii Eco și de mărţişor!

Pentru a sărbători venirea primăverii, ONG Mare Nostrum organizează, la Tomis Mall, evenimentul intitulat: „Mărţişorul Ecologic”. Cei mai talentaţi şi creativi elevi constănţeni își vor expune creațiile în cadrul unei expozițiii cu vânzare. Anul acesta vor participa 30 de instituții de învățâmânt constănțene, care și-au mobilizat elevii și cadrele didactice să creeze mărțișoare prietenoase cu mediul.

Evenimentul, ajuns la cea de-a noua ediție, se desfăşoară pe 26 februarie, între orele 16:00-19:00, în zona Fastfood. „Mărţişorul Ecologic” a fost menit să pună în valoare cretivitatea elevilor, care pot realiza mărțișoare din diverse obiecte naturale și reciclate, cu un impact negativ redus asupra mediului.

Anul acesta, se realizează în paralel şi expoziții în unitățile de învățământ partenere, din dorința de a oferi posibilitatea cât mai multor elevi, din orașul Constanța cât și din județ, să își exprime creativitatea și dragostea față de mediul înconjurător – un bun exemplu pentru toți constănțenii. Expozițiile vor avea loc în peste 50 de unități de învățământ, ai caror elevi și cadre didactice s-au transformat în adevarați artiști plastici.

“Suntem plăcut surprinși de receptivitatea și implicarea elevilor și a cadrelor didactice în toate activitățile organizate de noi, menite să protejeze mediul și să promoveze un comportament prietenos față de acesta. Astfel, dorim să le reamintim constănțenilor faptul că pot respecta mediul, chiar și cu ocazia mărțișorului, prin alegerea unor produse alternative. Ce poate fi mai deosebit de mărțișor, decât să faci cadou, persoanelor dragi, un simbol al primăverii creat cu foarte mult drag de un copil?”, a declarat Anca Gheorghe, Asistent Eveniment.

Evenimentul, devenit tradiţie pentru organizaţia noastră, urmăreşte să pună în valoare capacitatea creativă a elevilor constănţeni şi să recunoască talentul şi originalitatea acestora, cu scopul promovării unei atitudini responsabile faţă de mediu, prin încurajarea adoptării unui comportament ecologist cu ocazia oricărui eveniment din viaţa constănţenilor.

Partener: Tomis Mall Constanţa

Parteneri media: Radio Constanţa, Constănţeanul.com, cotidianul Alb Negru, Agenţia de presă Infostar, Cotidianul, Observator de Constanţa, Blogatu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *