Acasă > Monden > Filmul “Gravity” conduce în topul nominalizărilor pentru premiile BAFTA

Filmul “Gravity” conduce în topul nominalizărilor pentru premiile BAFTA

Thrillerul spațial “Gravity” a primit miercuri 11 nominalizări la premiile BAFTA, reușind să se impună ca favorit la mare luptă cu producțiile “12 Years a Slave” și “American Hustle”, care au primit fiecare câte zece nominalizări la premiile industriei cinematografice britanice, conform Reuters.

Filmul favorit, în care joacă laureații Oscar Sandra Bullock și George Clooney, a primit nominalizări, printre altele, la categoriile cel mai bun film, cea mai bună actriță, cel mai bun regizor pentru Alfonso Cuaron și efecte vizuale și sonore.

Filmul despre sclavie al regizorului britanic Steve McQueen, ’12 Years a Slave’, a cărui acțiune se derulează înainte de izbucnirea Războiului Civil din America, a fost de asemenea nominalizat la categoria regină, cel mai bun film.

La aceeași categoria au mai fost nominalizate peliculele “American Hustle”, “Captain Phillips” și “Philomena”.

La categoria cel mai bun actor au mai fost nominalizați Chiwetel Ejiofor cu producția “12 Years a Slave”, Christian Bale în “American Hustle”, Bruce Dern în “Nebraska”, Leonardo DiCaprio în “The Wolf of Wall Street” și Tom Hanks în “Captain Phillips”.

Alături de Sandra Bullock la categoria rezervată celor mai bune actrițe au mai fost nominalizate Amy Adams cu “American Hustle”, Cate Blanchett în “Blue Jasmine”, Emma Thompson în “Saving Mr. Banks” și Judi Dench în “Philomena”.

Gala premiilor BAFTA, organizată de Academia britanică de Film, va avea loc la Londra, la 16 februarie.

sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *