sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Monden > Filmul “Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, va rula în cinematografele din Statele Unite

Filmul “Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, va rula în cinematografele din Statele Unite

Filmul “Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, câştigătorul trofeului Ursul de Aur la Berlinala 2013, care este totodată propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film străin, va fi distribuit în cinematografele din Statele Unite de compania Zeitgeist Films.

Filmul “Poziţia copilului” va debuta în Statele Unite ale Americii la Film Forum pe 19 februarie 2014 şi va intra apoi în circuitul cinematografic american. Pelicula a rulat pentru prima dată în America de Nord, luna trecută, la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, potrivit variety.com.

“Poziţia copilului” a fost produs de Parada Film şi Hai-Hui Entertainment, cu sprijinul HBO Romania. Călin Peter Netzer şi Răzvan Rădulescu au scris scenariul acestui film.

Compania Zeitgeist Film a cumpărat drepturile de difuzare în Statele Unite ale Americii a filmului “Poziţia copilului” de la compania Beta Cinema, care a vândut deja drepturile de difuzare a acestui lungmetraj în peste 20 de ţări.

Lungmetrajul “Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin şi este propunerea României la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film străin.

“Poziţia copilului”, cu Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia şi Nataşa Raab, este cel de-al treilea film al lui Călin Peter Netzer după multipremiatele “Maria” (2003) şi “Medalia de onoare” (2010).

Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

VIDEO –  http://www.youtube.com/watch?v=ZtoCo9pJ2yU&feature=player_embedded

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *