Finala de bronz…a orgoliilor

Brazilia și Olanda se vor înfrunta în această seară într-un meci al orgoliilor. Cele două echipe eliminate în semifinalele Cupei Mondiale vor disputa finala mică, pentru treapta a treia a podiumului, la Brasilia, începând cu ora 23.00.

Brazilia vine în finala mică având orgoliul rănit după usturătoarea înfrângere din semifinale, cu 1-7, în fața Germaniei. Deși jucătorii cariocas au ieșit cu capul plecat după meciul de marți, iar publicul i-a apostrofat vehement, selecționerul Luiz Felipe Scolari și tot stafful tehnic al federației braziliene au făcut scut unit în jurul echipei, spunându-le tuturor că mai este un meci, fie și el și pentru locul trei în lume, și că acesta trebuie câștigat cu susținerea publicului de acasă.

În tabăra cealaltă, brazilienii Europei – olandezii – s-au declarat mulțumiți de ce au realizat la această Cupă Mondială și au pus eșecul din semifinală, în fața Argentinei, la penalty, doar pe seama neșansei. Cert este că Arjen(se citește Arien) Robben și coechipierii săi, coordonați de pe margine de selecționerul Van Gaal (se citește Van Haal), își doresc să repete isprava din urmă cu patru ani, de la Mondialul sud-african, când au trecut de Brazilia în sferturile de finală, cu scorul de 2-1.

Meciul se anunță extrem de interesant și datorită faptului că cele două echipe practică un fotbal deschis, bazat pe cartea atacului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *