Acasă > Sport > Flacăra olimpică destinată JO 2014 va călători prin Siberia într-o sanie trasă de reni

Flacăra olimpică destinată JO 2014 va călători prin Siberia într-o sanie trasă de reni

Flacăra Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci (7-23 februarie 2014) va fi transportată de o sanie trasă de reni în cursul călătoriei pe urmează să o efectueze în Siberia, au anunțat autoritățile din această regiune situată în nordul Rusiei.

Torța olimpică va ajunge pe 6 noiembrie la Ob, orașul petrolier cu 80.000 de locuitori din vestul Siberiei, urmând să fie preluată la început de un vehicul tot-teren, care o va duce ulterior la Nefteiugansk și Hanti-Mansisk, precizează presa rusă, citată de AGERPRES.

Flacăra va vizita apoi unul dintre cele mai faimoase situri din regiune, parcul arheologic Samarovski Ostaneț, înainte de a călători într-o sanie trasă de reni către punctul final, Iugra Arena, cu o capacitate de 5.500 locuri, care găzduiește meciurile echipei locale de hochei pe gheață.

Ștafeta flăcării JO 2014 a debutat pe 7 octombrie, la Moscova, urmând să se încheie pe 7 februarie, când este programată ceremonia de deschidere a Jocurilor, pe Stadionul Olimpic din Fișt. În cursul călătoriei sale, flacăra a ajuns deja la Polul Nord, urmând să fie dusă, de asemenea, pe Stația Orbitală Internațională, în cadrul primei sale călătorii în spațiul cosmic, apoi pe cel mai înalt pisc montan rus, Elbrus, precum și în cel mai adânc lac al lumii, Baikal.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *