sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Acasă > Credinta > Floriile la Năvodari

Floriile la Năvodari

Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși şi catolici din Năvodari. Floriile rememorează momentul intrării lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat cu frunze de palmier. Este de asemenea și motiv de sărbătoare pentru cei care poartă nume de flori sau derivate ale acestora.

Preoții din Năvodari au oficiat slujba de Florii, au sfințit rămurelele de salcie și le-au împărțit credincioșilor care au venit încă de la primele ore ale dimineții să se roage.

Credincioşii au fost prezenți în număr foarte mare la biserică. Oamenii au venit să se pregătească spiritual pentru sărbătoarea Paștelui, să se împărtășească și să ia rămurele de salcie, cel mai important simbol al sărbătorii de Florii.Ramurile luate de la biserică sunt puse de credincioși la intrarea în locuințe sau la icoane. Se spune, în popor, că acestea au puteri binefăcătoare și alungă spiritele rele.

Floriile sunt prilej de sărbătoare și pentru toți cei care poartă numele unor flori. În România, aproape un milion și jumătate de oameni își celebrează ziua numelui. Duminica Floriilor  prevestește sosirea sărbătorii Paștelui care va fi prăznuită peste o săptămână. De altfel, este și ultima sărbătoare în care credincioşii au dezlegare la pește.

Redactor Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *