sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > Florin Gheorghe: „Miza proiectului de descentralizare îl reprezinta patrimoniul local”

Florin Gheorghe: „Miza proiectului de descentralizare îl reprezinta patrimoniul local”

Proiectul descentralizării administraţiei publice este unul de actualitate, mai ales că actualii guvernanţi au decis să își asume răspunderea și să îl treaca prin Parlament fără nici o dezbatere. În acest mod, sub pretextul unor principii extrem actuale şi de moderne precum eficientizarea actului administrativ sau apropierea deciziei publice de către cetăţean, USL ne bagă pe gât un proiect de lege privind descentralizarea care are mult prea multe mize imobiliare şi financiare ascunse.
„După ce am analizat cu atenţie textul proiectului şi mai ales cele aproximativ 100 de pagini de anexe, cu patrimoniul care va fi transferat către jupânii locali, am înţeles perfect de ce, un guvern cu o majoritate de 75% în Parlament, evită procedura parlamentară a adoptării unei legi şi recurge la angajarea răspunderii” a afirmat deputatul constănțean, Florin Gheorghe, în cadrul unei declaraţii politice făcute astăzi în plenul Camerei Deputaţilor.
„Dacă fiecare parlamentar va consulta proiectul cu responsabilitate în primul rând faţă de cetăţenii care ne-au ales, vă veţi da seama de două lucruri evidente care transpart din textul acestuia. Pe de o parte, este un proiect care nu se va putea implementa, iar dacă Guvernul se încăpăţânează să-l impună cu forţa, va crea un haos de nedescris în administraţia publică locală: nu se cunoaşte calendarul precis de implementare, soarta funcţionarilor publici, soarta proiectelor europene în derulare pe anumite obiective ce se vor descentralizate etc. În al doilea rând, este un proiect prin care se fac descentralizări de structuri şi servicii cu „dedicaţie” către anumiţi baroni locali ai USL şi nu este un proiect menit să creeze performanţă în administraţie. Miza este patrimoniul pe care baronii îl visează în domeniul privat al statului de unde îl pot transfera cu uşurinţă către hoteluri la Marea Neagră sau ansambluri rezidenţiale. Miza sunt banii! Miza nu este cetăţeanul!” a mai precizat deputatul Florin Gheorghe
În anul 2011, Partidul Democrat Liberal a elaborat un proiect privind descentralizarea administraţiei româneşti. Proiectul propus a fost consultat cu societatea civilă, cu structurile care urmau a fi descentralizate şi mai ales cu cetăţenii. S-au făcut studii de impact cu serviciile care pot şi care nu pot fi descentralizate. Nu se poate elabora un proiect de o asemenea importanţă „la secret” cum au procedat baronii din Uniunea Consiliilor Judeţene cu proiectul actual al vicepremierului Dragnea şi apoi să-l bagi pe gâtul unei naţiuni, așa cum doresc baronii locali ai USL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *