Acasă > Comunicate > Florin Gheorghe: „Spitalul de ortopedie Eforie Sud reprezintă o miză imobiliară uriaşă”

Florin Gheorghe: „Spitalul de ortopedie Eforie Sud reprezintă o miză imobiliară uriaşă”

Spitalul de Ortopedie din localitatea Eforie Sud a reprezentat în ultimii ani, o veşnică problemă pentru autorităţile constănţene. Interesele imobiliare din zonă, lipsa de finanţare din sectorul sanitar dar şi dezinteresul autorităţilor locale sau centrale au adus această unitate medicală în pragul colapsului.
Spitalul de Ortopedie a fost preluat în cursul verii ca secţie a Spitalului Judeţean Constanţa, cu scopul declarat al eficientizării şi menţinerii activităţii.
Deputatul constănţean Florin Gheorghe, crede că eficientizarea propusă a fost doar una de faţadă. „După cum bine cunoaşteţi, spitalul are o tradiţie de peste 100 de ani în tratarea afecţiunilor ortopedice şi numărul de pacienţi trataţi, chiar şi în ultimele luni, este unul dintre cele mai ridicate. Cu toate acestea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa a decis închiderea acestui spital şi concedierea medicilor”, a declarat deputatul constănțean.
Parlamentarul PDL a decis să îi adreseze un set de întrebări Ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, referitoare la Spitalul de Ortpedie din Eforie Sud. „Având în vedere faptul că Spitalul de Ortopedie din localitatea Eforie Sud deţine un patrimoniu imobiliar excepţional (terenuri, clădiri, plajă), vă rog să îmi comunicaţi, domnule Ministru, următoarele:sunteţi informat despre motivele reale ale închiderii Spitalului de Ortopedie din localitatea Eforie Sud? Personal, dar şi în calitate de Ministru al Sănătăţii, sunteţi de acord cu decizia managerului S.J.U. Constanţa prin care s-a dispus închiderea Spitalului de Ortopedie Eforie Sud? Totodată având în vedere specificul staţiunii turistice Eforie Sud şi specificul turiştilor care vizitează această staţiune, cum veţi compensa absenţa serviciilor de tratament ortopedic din această staţiune?” l-a întrebat Florin Gheorghe pe ministrul sănătăţii.
De asemenea, deputatul constănţean l-a mai întrebat pe Eugen Nicolăescu dacă poate garanta faptul că închiderea Spitalului de Ortopedie Eforie Sud nu a fost determinată de miza imobiliară uriaşă şi că patrimoniul acestuia nu va lua o cu totul altă destinaţie, şi, totodată a cerut să găsească o soluţie pentru medicii care şi-au pierdut locul de muncă, în contextul în care România pierde zilnic zeci de medici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *