Florin Iordache despre o eventuală demisie: ” Voi avea o discuție cu premierul”

Florin IordacheMinistrul Justiției, Florin Iordache afirmă că își asumă faptul că era necesară o ordonanță de modificare a Codurilor penale care să pună în concordanță deciziile de neconstituționalitate ale CCR. Referitor la o eventuală demisie a sa din Guvern, el a explicat că va avea o discuție pe această temă cu primul ministru.

 “Voi avea o discuție cu premierul Grindeanu și fără îndoială în urma acestei discuții voi anunța decizia. Mi-am asumat că legea așa cum am prezentat-o și așa cum va fi supusă în dezbaterea publică, dorea să respecte deciziile CCR”, a declarat ministrul Florin Iordache.

El a menționat că OUG 13 era urgentă pentru că erau foarte multe articole neconstituționale.

Și președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că premierul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției, Florin Iordache, vor avea o discuție, iar decizia în ceea ce privește schimbarea sau nu din funcție a lui Iordache îi aparține șefului Guvernului.

Primul ministru a afirmat că ministrul Justiției își va asuma “ceea ce n-a făcut bine”.

Sorin Grindeanu a spus că i-a cerut lui Florin Iordache să clarifice situația și să explice “de ce s-a ajuns aici”.

Românii au ieșit și aseară în stradă deși Ordonanța de urgență pentru abrogarea OUG privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală a fost publicată duminică în Monitorul Oficial.

Manifestanţii adunaţi în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei au aprins la unison, la ora 21,00, ecranele telefoanelor mobile şi lanterne.

Ei au strigat lozinci antiguvernamentale şi anti-PSD.

În replică, în fața Palatului Cotroceni a avut loc un miting de susținere a Cabinetului Grindeanu.

Oamenii au scandat împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi au cerut demisia acestuia, după susţinerea pe care șeful statului a arătat-o manifestaţiilor de stradă din ultimele zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *