Acasă > Social > Florin-Ștefan Dușe, felicitat pentru o carieră de 35 de ani în domeniul scafandreriei

Florin-Ștefan Dușe, felicitat pentru o carieră de 35 de ani în domeniul scafandreriei

Comandantul Centrului de Scafandri, comandor Bogdan Dumitrescu, l-a felicitat, astăzi, pe Florin-Ștefan Dușe  pentru împlinirea a 35 de ani de la absolvirea cursului de scafandru categoria a III-a.

”Prima încadrare a acestuia a fost la Grupul 2 scafandri deminori, unde, în perioada 1984 – 1985, a participat la misiuni de dresaj al delfinilor pregătiți pentru misiuni militare.

Începând cu anul 1986, Florin-Ștefan Dușe a luat parte la lucrările de montaj al conductelor subacvatice pentru exploatarea petrolului din Marea Neagră, fiind specializat în lucrări la medie și mare adâncime, în sudură tăiere subacvatică, în lucrul cu scule hidraulice, în distrugeri cu exploziv, precum și în control nedistructiv structuri imerse, până în anul 1992.

Una dintre cele mai mari realizări ale colegului nostru este scufundarea în saturație la adâncimea de 300 de metri, realizată în anul 1989, în cadrul Laboratului Hiperbar, inima Centrului 39 Scafandri.

Printre lucrările executate de Florin-Ștefan Dușe, în cariera sa, ca membru al Centrului de Scafandri, se numără cele efectuate în Marea Neagră, Drobeta Turnu Severin, la podurile dunărene de la Borcea, Fetești și Cernavodă, precum și distrugerile cu exploziv a pilelor de pod din vechea structură a canalului Dunăre-Marea Neagră.

Din 2002, acesta este instructor la Școala de Scafandri, unde contribuie cu experiența sa la formarea viitorilor scafandri”, transmite Centrul de Scafandri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *