Fonduri pentru fermierii din judeţul Ialomiţa

  •  
  •  
  •  
  •  

La începutul lunii martie, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, anunța că Agentia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură le-a dat fermierilor aproape un miliard de euro din fondurile Uniunii Europene. Ministrul a mai precizat că în următorii 7 ani, agricultura din România va avea la dispoziție 19 miliarde de euro, din care 8 miliarde pentru dezvoltare rurală, dar va avea și fonduri europene pentru plăți directe. Fermierii din România vor primi 11 miliarde de euro. Banii vor fi disponibili până în 2020, iar sumele vor fi completate cu bani de la bugetul naţional, astfel încât să se apropie de nivelul de susţinere al fermierilor din celelalte ţări membre ale Uniunii Europene. Prezent la Slobozia, directorul Agenţiei Naţionale de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură, Gheorghe Benu, precizează că aceleaşi condiţii au fost negociate şi pentru Bulgaria. Plăţile anuale pe suprafaţă vor însuma 1,4 miliarde de euro.

O noutate absolută prevăzută în Programul Agricol Comun este susţinerea tinerilor fermieri cu un spor de 25% din plata pe suprafaţă.

În 2014, sprijinul pe suprafaţă va fi de 176 de euro pe hectar, iar tinerii fermieri vor primii câte 220 de euro pe hectar.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *