Acasă > Comunicate > Ford furat din Suedia, descoperit la P.T.F. Negru Vodă

Ford furat din Suedia, descoperit la P.T.F. Negru Vodă

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Migranţi sirieni depistaţi la „frontiera verde”

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat cinci cetăţeni sirieni care au încercat sa treacă ilegal frontiera în România, pe jos, din Bulgaria, cu scopul de a ajunge în ţări din spaţiul Schengen.

În data 09.12.2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră au identificat, pe un drum comunal din judeţeul Constanţa, care face legătura între localitatea de frontieră Cerchezu şi Măgura, un grup format din cinci persoane de sex masculin.

În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste între 19 şi 38 ani.

Cercetările au stabilit faptul că cei cinci bărbaţi au trecut frontiera româno-bulgară pe jos, prin „zona verde”, cu scopul de a ajunge în ţări din spaţiul Schengen.

Cei cinci sirieni au fost predaţi autorităţilor de frontieră din R.Bulgaria, conform protocolului.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor sirieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Ford furat din Suedia, descoperit la P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă o autoutilitară marca Ford, model FDF6 care figurează ca fiind furată din Suedia.

În data de 09.10.2013, în jurul orei 05.30, în P.P.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român G.C., în vârstă de 44 ani, la volanul unui autoturism marca Ford, model FDF6, înmatriculat în Suedia. Acesta a prezentat la controlul specific de frontieră un înscris tip certificat de înmatriculare, purtând însemnele autorităţilor din Suedia.

În urma verificărilor a rezultat faptul că respectivul autoturism figurează în baza de date ca „bun căutat pentru confiscare”şi furat din Suedia.

Persoana în cauză, domiciliată în judeţul Bacău, a declarat faptul că a achiziţionat autoutilitara în cauză de la un cetăţean român, fără a cunoaşte faptul că aceasta este furată.

Autoutilitara, evaluată la aproximativ 5.000 de euro, a fost indisponibilizată la sediul P.P.F. Negru Vodă, pentru continuarea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *