sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Fost inspector de la Fisc-ul din Iași, condamnat la 7 ani de închisoare

Fost inspector de la Fisc-ul din Iași, condamnat la 7 ani de închisoare

Un fost inspector din cadrul Direc­ţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene Iaşi a fost condamnat de Curtea de Apel Iaşi, fiind acuzat de înşelăciune. Con­stan­tin Cojocaru, de 43 de ani, nu se află la primul contact cu oamenii legii. Acesta mai avea un mandat de executare a unei pedepse de 12 ani de închisoare. Cojocaru a fost con­dam­nat definitiv în toamna anului 2011, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, într-un alt dosar de înşelăciune. El a fugit din ţară înainte de a-şi primi pedeapsa, fiind dat în urmărire generală. În actualul dosar, acesta a prejudiciat trei persoane cu suma de 30 de mii de lei.

 „În perioada august 2007 – septembrie 2007, inculpatul le-a promis acestora în mod mincinos că le va facilita achiziţio­na­rea de apartamente situate în muni­cipiul Iaşi, asupra cărora pretindea că existau sechestre aplicate de stat. Le inducea părţilor vătămate ideea că, prin participarea la o licitaţie pu­blică, le poate facilita cumpărarea imobilelor“,  se arată într-un comunicat emis de procurorii Par­chetului de pe lângă Tribunal.

De asemenea, în septembrie 2008, bărbatul i-a promis patronului unui coafor din Holboca anularea unei sancţiuni contravenţionale primite de la organul fiscal, în schimbul a 200 de euro. Amenda primită de administratorul respectiv era de 1.500 de euro. Oamenii legii au constatat ulterior că apartamentele erau într-adevăr puse sub sechestru, însă nu erau scoase la licitaţie.

Redactor. Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *