Acasă > Social > Fosta clădire a Tribunalului Tulcea, fără stăpân

Fosta clădire a Tribunalului Tulcea, fără stăpân

Fosta clădire a Tribunalului Tulcea a rămas încă de vara trecută fără stăpân. Nimeni nu înțelege cum a fost posibil acest lucru, având în vedere că edilii tulceni au aprobat hotărârea de preluare a imobilului. Schimbul de adrese între Primăria Municipiului şi Ministerul Justiţiei se poartă de mai bine de trei ani.

„În ultimii trei ani, noi am scris atât la Ministerul Justiţiei cât şi la Curtea de apel Constanţa şi Tribunalul Tulcea că, în calitate de proprietari ai terenului, vrem să preluăm clădirea Tribunalului după ce aceasta îşi va pierde funcţiunea prin mutarea în clădirea nouă de pe strada Toamnei. În urmă cu mai bine de un an am primit un răspuns prin care ni s-au dat speranţe, în sensul că acea solicitare a noastră a fost primită şi este în atenţia factorilor decizionali”, a declarat Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea.

În luna iulie 2013, imobilul trebuia să treacă în patrimoniul Consiliului Local.

”Consiliul local şi-a dat acordul pentru preluarea imobilului încă din luna iulie a anului trecut numai că, între timp, am primit un alt răspuns de la Ministerul Justiţiei în care ni se spune că statul este proprietar şi că transferul se poate face doar prin Hotărâre de Guvern. De asemenea, în răspuns ni se dă de înţeles că mai sunt şi alte instituţii publice care solicită imobilul, ceea ce din punctul meu de vedere este o formă diplomatică prin care ni se transmite că nu noi vom primi acel imobil”, a adăugat primarul Constantin Hogea.

În momentul de față, clădirea se află într-o stare avansată de degradare, având nevoie nu doar de lucrări de modernizare, ci mai ales de consolidare.

R Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *