sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Fotbaliști brazilieni, morți într-un accident aviatic

Fotbaliști brazilieni, morți într-un accident aviatic

chapecoenseUn avion care transporta o echipă de fotbal din Brazilia s-a prăbușit în Columbia.

Autoritățile locale au anunțat că la bordul aeronavei se aflau 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului.

Presa columbiană relatează că există și supravietuitori, șase persoane fiind  transportate la spitalele din apropiere.

În avion se aflau și membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Formația mergea la Medellin pentru a juca, mâine,  partida tur a finalei Copa Sudamericana împotriva columbienilor de la Atletico Nacional.

Ghinionul a făcut ca delegația echipei braziliene Chapecoense să-și schimbe planurile de zbor către Columbia în urma unei decizii a autorității aviației din această țară.

Fotbaliștii au fost împiedicați să se deplaseze cu un zbor charter, fiind nevoiți să se îmbarce într-un avion comercial.

Președintele clubului Atletico Nacional Medellin, Juan Carlos de la Cuesta,   s-a declarat șocat la aflarea tragediei și s-a deplasat la locul accidentului alături de alți responsabili ai echipei columbiene.

Avionul de tipul British Aerospace 146 aparţine companiei aeriene boliviene Lamia. Cu două ore înainte de prăbuşire, echipajul a anunţat că are probleme tehnice, din cauza unor defecţiuni electrice.

UPDATE: Autorităţile din Columbia au anunțat moartea a 76 de persoane în urma accidentului aviatic. Unul din cei şase supravieţuitori a murit la spital în urma rănilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *