sâmbătă, 29 februarie 2020
Acasă > Externe > FOTO | Stare de catastrofă naturală în Franța cu o săptămână înainte de Euro 2016!

FOTO | Stare de catastrofă naturală în Franța cu o săptămână înainte de Euro 2016!

Inundațiile fac prăpăd în Europa. Cel puțin nouă persoane au murit în Germania, Belgia și Franța din cauza intemperiilor, iar mii de oameni sunt sinistrați.

Situația este extrem de gravă în Franța, după ce nivelul apelor râului Loing, un afluent al Senei, au ajuns la un nivel istoric din cauza ploilor torențiale cum n-a mai fost văzut din 1910, când Parisul s-a confruntat cu inundații masive.

Autoritățile au anunțat joi că vor declara stare de catastrofă naturală în zonele afectate de inundaţii. Preşedintele Hollande a declarat că aproximativ 9.200 de locuinţe au rămas fără curent electric în zona Seine-et-Marne, 6.400 în Essonne şi 1.100 în Yvelines, iar în regiunea centrală sunt alte 5.000 de locuinţe private de electricitate, iar în Montargis, 3.000.

Situația este atât de gravă încât muzeul Luvru, cel mai vizitat din lume, a fost închis vineri pentru ca toate operele de artă din subsol să fie mutate la ultimul etaj, întrucât Sena continuă să crească să iasă și ea din matcă și să inunde capitala Franței, autoritățile fiind nevoite să închidă și o linie de metrou, iar circulația pe maluri a fost restricționată.
Apele Senei au ajuns la picioarele vechii statui care decoreaza Pont de l’Alma, un pod legendar al Parisului. În timpul viiturii istorice din 1910, când raul a atins peste 8 metri si 60 de centimetri, Sena s-a ridicat până la umerii sculpturii care reprezinta un luptător din Războiul Crimeei, iar joi aceasta măsura deja peste 4 metri și jumătate.

Peste 400 de pompieri și polițiști au participat la evacurea oamenilor din orașul Nemours, situat la 80 de kilometri de Paris, care rămăseseră sinistrați în casele lor.
Oamenii refugiați pe acoperișuri au fost salvați cu elicopterele, iar 50 de copii au fost nevoiți să rămână peste noapte în școală, după ce clădirea a rămas izolată în mijlocul apelor revărsate.
În plus, deși mai sunt opt zile până începerea turneului final al Campionatului european de fotbal în Franţa, pe lângă inundații și situația catastrofală, guvernul socialist al acestei ţări se confruntă în continuare cu o criză socială şi cu greve care îi subminează economia şi îi alarmează pe profesioniştii din sectorul turistic din cauza unui proiect de reformă a dreptului muncii.

Naționala României va fi cazată la La Chapelle-en-Serval, 40- de kilometri nord de Paris.Hotelul e situat într-o pădure. Tricolorii pleacă în Franța pe 5 iunie.

Sursa: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *