Fregata „Regina Maria” participă la Operația NATO „Sea Guardian”, în Marea Mediterană

Fregata „Regina Maria”, cu un elicopter IAR-330 Puma Naval și un detașament de operatori pentru forțe speciale (FOS) la bord, participă, până pe 11 octombrie, la Operația NATO „Sea Guardian”, în Marea Mediterană.

Pe timpul desfășurării misiunii, nava militară va acosta în portul militar Souda din Insula Creta, unde militarii români vor participa, la centrul de pregătire NMIOTC (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre), la un modul de instruire specifică misiunii, precum și în portul militar Alexandria din Egipt, pentru refacerea capacității de luptă.

Prin participarea fregatei „Regina Maria” la Operația „Sea Guardian”, Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea obligațiilor asumate de România, cu privire la asigurarea securității maritime a Alianței Nord-Atlantice și lupta împotriva terorismului, alături de partenerii NATO.

Până în prezent, România a participat în cinci rânduri la Operația NATO „Sea Guardian”, care este o operație de securitate maritimă, lansată la Summit-ul de la Varșovia din iulie 2016, și care are ca scop trei sarcini de securitate maritimă, consolidarea capacității de securitate, sprijinul pentru conștientizarea situației și imaginii maritime din zona de sud a NATO și combaterea terorismului în Marea Mediterană.

În anul 2021, în luna septembrie, fregata „Regina Maria” a asigurat comanda grupării navale care a acționat în cadrul Operației NATO „Sea Guardian” și a coordonat misiunile de patrulare din Marea Mediterană.

Fregata „Regina Maria” este comandată de comandor Mitel-Laurențiu Alexandru și are la bord un echipaj format din 240 de militari.

Sursa: Fortele Navale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *