vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Furtuna a măturat sudul litoralului

Furtuna a măturat sudul litoralului

Furtuna de aseară a măturat din nou sudul litoralului românesc. Deși inițial meteorologii au emis o avertizare de cod galben, acesta s-a transformat în cod portocaliu.  Cantităţile de precipitaţii au depășit local 30 l/mp, iar viteza vântului a fost , în unele zone, peste 40 km/h.

Cele mai afectate localități au fost Valu lui Traian, Tuzla, Mangalia și stațiunile Saturn, Jupiter, Venus, Olimp, Neptun şi Cap Aurora. Aici, precipitațiile puternice au fost însoțite de intensificări ale vțntului, care a smuls copacii,a rborii căzând pe străzi și peste mașinile staționate.

În urma intemperiilor la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” s-au primit 126 de apeluri, concretizate în intervenția în 64 de cazuri, în intervalul orar 18:19 – 21:57.

ISU a intervenit  cu patru autospeciale şi patru motoferastraie, deservite 17 subofițeri operativi, sub comanda unui ofiţer, iar în sprijinul pompierilor militari intervin şi efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, împreună cu echipajele RAJA şi reprezentanţii primăriei Mangalia.

Totodată, dispeceratul inspectoratului judeţean a ţinut în permanenţă legătura cu dispeceratul ARSVOM care a întervenit cu o şalupă, pentru recuperarea unei ambarcaţiunii ce se afla în derivă la o distanţă de 3,5 mile marine Sud-Est de intrarea în portul Mangalia. La ora 20:45 ambarcaţiunea cu şapte persoane de la bord, a acostat în siguranţă în portul turistic Mangalia.

Sursă foto: mangalianews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *