Acasă > Social > Gadgeturi pentru copii

Gadgeturi pentru copii

Studiile arată că românii sunt cei mai mobili utilizatori de internet din zona de sud-est a Europei. Cele mai noi gadget-uri au mereu priză, iar vârsta celor care le utilizează este în continuă scădere.

Potrivit statisticilor o mare parte din adolescenții români își încep ziua online, scriu pe blogguri și sunt foarte deschiși față de noile tehnologii. De asemenea vârsta celor care le utilizează a scăzut considerabil.

Potrivit studiilor efectuate, românii apreciază într-o măsură mult mai mare smart-phonurile și tabletele decât o fac polonezii sau maghiarii. Mai mult decât atât românii preferă să se uite pe internet la filme sau videoclipuri decât să urmărească programele tv.

Conform personalului care îndrumă clienții atunci când vine vorba despre achiziționarea unei ,,jucării tehnologice”, în mare parte cei interesaţi sunt tinerii. Românii nu se uită la bani când vine vorba despre tehnologie.

„În mare parte sunt foarte mulți tineri care cumpără gadgeturi. Chiar am avut un caz în care părinții au cumpărat o tabletă pentru un copil de doi ani. Vor branduri mai scumpe, la smart-phonuri începând cu prețul de la 500 lei, iar la tablete cu prețuri începând de la 1000 lei”, ne-a declarat Gabriel Panait, asistent vânzări IT.

Părinții care le cumpără tablete micuților  pur și simplu nu pot rezista rugăminților odoarelor, care s-ar simți dezavantajate față de ceilalți copii.

„E normal să le cumpărăm. La vârsta lor trebuie să aibă, pentru că văd în altă parte, la colegi, și vor și ei”, ne-a spus un părinte, care tocmai a achiziționat o tabletă pentru copilul său.

Psihologii sunt de părere că tabletele și telefoanele performante pot oferi avantaje în privința creativității copiilor, dar de asemenea pot fi dăunatoare dacă sunt utilizate excesiv.

„Atât timp cât noi stăm frecvent pe internet sau în fața unei tablete, se atenuează sau dispare sentimentul de socializare. Nu mai suntem atât de dornici să socializăm pentrru că interesele noastre și plăcerile noastre sunt satisfăcute prin ceea ce găsim acolo, pe tabletă sau pe calculator”, ne-a declarat Cristina Gemănaru, psiholog.

Cu toate acestea, părinții continuă să cumpere copiilor cele mai noi şi scumpe gadgeturi. Brandurile intră foarte ușor pe piața românească, iar profitul este considerabil.

Redactor: Bogdan Bolojan

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *