marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Garda de Coastă. 5 sirieni, depistați la granițele României

Garda de Coastă. 5 sirieni, depistați la granițele României

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, ieri,  în zona trecerii cu bacul din localitatea Ostrov, cinci cetățeni sirieni care au încercat să treacă ilegal în România din Bulgaria.

Sirienii erau călăuziți de un cetățean turc. Acesta a fost reținut  pentru 24 de ore.

În data de 18.04.2018, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, au depistat, în zona trecerii cu bacul din localitatea Ostrov, șase persoane care se deplasau pe jos spre interiorul țării.

Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre cetățeanul turc B.I., în vârstă de 39 de ani și o persoană de sex feminin, cetățeanul sirian R.Z., în vârstă de 36 de ani cu cei patru copii ai săi, având vârste cuprinse între 1 și 10 ani . De asemenea, s-a mai stabilit că cetățeanul turc, care a intrat legal în țară, urma să-i călăuzească pe cetățenii sirieni până într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul sirian și trafic de migranți pentru cetățeanul turc.

Totodată, în baza protocolului româno-bulgar, cetăţenii sirieni au fost predați către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale, iar pentru cetățeanul turc s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentatjudecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: Comunicat Garda de Coastă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *