duminică, februarie 23, 2020
Acasă > Eveniment > Garda de Coastă. Bijuterii din aur, confiscate la P.T.F. Vama Veche

Garda de Coastă. Bijuterii din aur, confiscate la P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Vama Veche aproximativ 160 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur şi fără documente legale, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.

La data de 07.03.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Ei au descoperit asupra unui bărbat, cetăţean român, în vârstă de 36 de ani, aproximativ 160 grame bijuterii din metal galben (brăţări, lanţuri, inele, cercei şi pandante), susceptibile a fi din aur.

Persoana în cauză nu declarase bunurile şi nici nu avea documente de provenienţă sau autorizaţie de a efectua operaţiuni cu metale preţioase.

Bijuteriile, în valoare de aproximativ 27.680 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate în vederea expertizării la Trezoreria Constanţa, iar poliţiştii de frontieră l-au sancţionat contravenţional pe bărbat cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

Sursa: Comunicat Garda de Coastă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *