marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Social > Ger și vânt puternic la Constanța

Ger și vânt puternic la Constanța

vant-puternicAdministrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o atenționare Cod galben de vânt puternic și ninsoare pentru 11 județe din zona Moldovei, Munteniei și Dobrogei.

Potrivit ANM, în județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală viteze de 55 — 60 km/h și izolat 70 km/h.

Sub Cod galben de vânt puternic și ninsoare se află și județele Vrancea, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Constanța și Tulcea unde  sunt intensificări ale vântului, care local vor atinge și depăși la rafală 55…60 km/h.

Avertizarea este valabilă până la ora 17:00.

Din cauza vântului puternic au fost închise și porturile de la Marea Neagră.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 03:00, au fost suspendate manevrele maritime în porturile Constanța, Constanța Sud Agigea, Mangalia și Midia Năvodari.

Potrivit Căpităniei Zonale Constanța, la țărm vântul atinge forța 5-7 pe scara Beaufort iar în larg forța 8 și sunt anunțate precipitații mixte slabe.

Temperaturile maxime se vor încadra, astăzi,  între -8 grade în estul Transilvaniei şi 5 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 şi -6 grade, mai coborâte în depresiuni, până la -21 de grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral, până la -4 grade.

Ziua cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sudice, unde în prima parte ninge slab, local în Oltenia şi doar izolat în Muntenia şi sudul Dobrogei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *