duminică, 27 septembrie 2020
Acasă > Sport > Germania, Uber Alles!

Germania, Uber Alles!

Derby-ul grupei G, meciul dintre Germania și Portugalia, a debutat abrupt, cu ambele echipe decise să dea lovitura. Portughezii au avut prima ocazie, însă Neuer blochează șutul din unghi trimis de Ronaldo. La meciul 100 la un turneu final al Campionatului Mondial și sub privirile cancelarului Angela Merkl, germanii vor să facă un meci mare și… chiar reușesc. În minutul 12, Thomas Muller se pregătește să devină eroul partidei, deschizând scorul din penalty, după un fault asupra lui Goetze. Germanii sunt de neoprit, iar Hummels domină careul portughez și înscrie cu o puternică lovitură de cap. Tot Muller provoacă eliminarea lui Pepe, iar în prelungirile primei reprize desăvârșește dezastrul lusitanilor, ducând scorul la pauză la proporții de neprezentare. În partea a doua, continuă jocul de-a șoarecele și pisica, Muller devenind primul jucător care marchează trei goluri într-un meci, la actualul turneu final. Germania – Portugalia 4-0.

În celălalt meci al grupei, Statele Unite ale Americii a trecut cu 2-1 de Ghana, însă lupta pentru calificare rămâne deschisă. Clint Dempsey a deschis scorul pentru americani, în secunda 34. Africanii au dominat apoi tot meciul, au egalat prin Ayew, în minutul 83, însă au primit lovitura de grație cu cinci minute înainte de final, când Broks a înscris golul victoriei pentru americani.

În fine, în grupa F, confruntarea outsiderelor Nigeria și Iran s-a încheiat nedecis, 0-0, în primul meci fără goluri de la actuala ediție a Cupei Mondiale. Favorita grupei rămâne Argentina, în timp ce Bosnia Herțegovina va lupta cu Nigeria și Iran pentru cel de-al doilea loc ce duce în faza optimilor de finală.

Redactor: Paul Alexe.

Sursa foto: Jurnalul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *