vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Politica > Gigi Chiru acuză Guvernul de escrocherie în afacerea Tuzla

Gigi Chiru acuză Guvernul de escrocherie în afacerea Tuzla

Senatorul Christian Gigi Chiru consideră demersurile autorităţilor judeţene şi ale guvernului de a declara aerodromul privat de la Tuzla de interes public drept o escrocherie marca PSD, pe modelul pavilionului românesc. Preşedintele PDL Constanţa a declarat azi, în cadrul unei conferinţe comune a Alianţei Creştin Liberale (ACL), că se comit o serie întreagă de abuzuri şi ilegalităţi prin transformarea unui operator privat în autoritate publică, comise de Consiliul Judeţean Constanţa, Consiliul Local Tuzla, ARSVOM, Consiliul Concurenţei şi Ministerul Transporturilor.

Făcând această şmecherie de a introduce un operator privat, care nu se califică singur pentru nici un fel de proiect de finanţare europeană, în domeniul public, prin trecerea sa în Masterplanul de transport al României, pune în pericol întregul program de finanţare europeană alocat transporturilor din ţara noastră, susține Chiru.

Practic, scopul final este acela de a extinde şi moderniza un aeroport privat cu bani europeni nerambursabili, prin intermedierea statului român, cu aport zero din partea beneficiarului, urmând ca aerodromul să devină aeroport internaţional, punct de trecere al frontierei şi birou vamal. În aceste condiţii, cel mai afectat este Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, mult mai important din punct de vedere strategic, dar complet ignorat de autorităţi.

Potrivit lui Chiru, aeroportul traversează o perioadă de criză financiră foarte gravă.

“Se întâmplă adevărate măgării acolo. Au ajuns să înregistreze ca trafic aerian până şi zborurile NATO”, a completat Chiru.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, senatorul Christian Gigi Chiru a continuat atacurile la adresa lui Emil Boc şi-i cere acestuia să înceteze la a-şi mai sabota partidul prin susţinerea publică a candidaturii Elenei Udrea, reprezentanta PMP, transmiţând însă că, cel puţin până la alegeri, nu va fi exclus din PDL, pentru a nu-i oferi ocazia de a se victimiza.

Chiru a mai spus că nu este de acord cu opţiunea declarată a preşedintelui Traian Băsescu în privinţa candidaturii Elenei Udrea la prezidenţiale, dar măcar este o poziţie bărbătească, asumată, nu duplicitară ca a lui Emil Boc.

La rândul său, Dragomir a spus că pe el nu-l afectează în nici un fel acţiunile lui Boc, care l-a deranjat prin ceea ce făcea ca premier, nu acum, prin susţinerea Elenei Udrea, iar sprijinul său declarat nu înseamnă că votanţii PDL şi PNL se vor conforma întocmai.

“Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au o înţelegere prin care social-democratul să ajungă preşedintele României. Există tot felul de jocuri trucate, între cele două palate. Băsescu şi Ponta se completează şi se susţin reciproc. Traian Băsescu îşi doreşte un preşedinte care să-i semene, să se comporte asemenea lui. Dar românii s-au săturat de 10 ani de scandal şi de incompetenţă”, a spus Dragomir. Potrivit liderului liberal, viitorul preşedinte al României va fi Klaus Iohannis, acesta fiind puternic susţinut de oamenii de rând, mai ales de cei care nu au votat niciodată.

Şi deputatul Dănuţ Culeţu s-a arătat convins de faptul că Iohannis va ajunge preşedinte şi face apel chiar şi la PSD să-l voteze pe primarul Sibiului, întrucât până şi social-democraţii au putut vedea ce a însemnat guvernarea Ponta.

Sursa: material preluat de pe replicaonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *