marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Diverse > Google pregăteşte o consolă de jocuri şi un ceas cu sistemul Android

Google pregăteşte o consolă de jocuri şi un ceas cu sistemul Android

GOOGLE dezvoltă o consolă de jocuri video şi un ceas bazate pe sistemul de operare Android, au declarat pentru Wall Street Journal (WSJ) surse apropiate situaţiei, compania încercând să-şi diversifice oferta de gadget-uri dincolo de smartphone-uri şi tablete.

GOOGLE speră astfel să atace produse similare care ar putea fi lansate de Apple, au precizat persoanele citate.

Google anticipează că Apple va lansa o consolă de jocuri video odată cu noua versiune a sistemului Apple TV.

Compania care operează cel mai mare motor de căutare pe internet se pregăteşte de asemenea să lanseze o nouă versiune a “sferei” Nexus Q, dispozitivul prezentat anul trecut dar care nu a mai ajuns la vânzare pentru publicul larg, au adăugat sursele apropiate companiei. Nexus Q, echipată de asemenea cu Android, este un gadget de sufragerie specializat în redarea de conţinut media de pe internet.

Google vrea să creeze noile produse cu resurse proprii şi, de asemenea, să le comercializeze prin propriile canale. Contactaţi de WSJ, reprezentanţii Google şi Apple au refuzat să comenteze informaţiile.

Lansat în anul 2008, Android este cel mai răspândit sistem de operare pentru smartphone-uri şi tablete, cu o cotă de piaţă de 75%, respectiv 57% la nivelul primului trimestru al acestui an, potrivit datelor IDC.

Alţi producători de hardware au lansat deja console de jocuri cu Android, mizând pe popularitatea sistemului de operare şi pe creşterea jocurilor destinate platformelor mobile.

Sony şi Microsoft au prezentat recent noile versiuni ale consolelor PlayStation şi Xbox, care vor fi disponibile publicului spre sfârşitul acestui an. Vânzările de jocuri pentru PlayStation, Xbox şi Nintendo Wii au totalizat aproape 25 miliarde de dolari anul trecut, potrivit datelor PwC.

Google va lansa în această toamnă următoarea versiune a sistemului Android, principalele îmbunătăţiri fiind destinate smartphone-urilor ieftine, populare în statele emergente, au afirmat alte surse.

Între timp, diviziile Android, Google X şi Motorola lucrează la dezvoltarea unui smartphone premium denumit “Moto X”, în timp ce compania pregăteşte şi smartphone-uri mai ieftine sub brandul propriu, destinate pieţelor emergente, potrivit informaţiilor obţinute de WSJ.

Odată cu noua versiune a Android, Google vrea să extindă agresiv gama de produse echipate cu sistemul de operare, vizând inclusiv electrocasnice mari, precum frigidere.

Android este oferit gratis producătorilor de hardware, precum Samsung Electronics, Google câştigând astfel venituri generate de serviciile online, precum motorul de căutare sau platforma YouTube.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *