Grevă japoneză în rândul elevilor constănţeni

  •  
  •  
  •  
  •  

Mai mulți elevi navetişti și colegi de-ai lor din judeţul Constanţa au intrat de ieri în grevă japoneză. Motivul: elevii navetişti din nu și-au mai primit de opt luni deconturile pe abonamentele de transport. Astfel, ei au decis să intre în grevă japoneză pentru a trage un semnal de alarmă faţă de situaţia actuală în condiţiile în care unii părinţi abia fac față cheltuielilor lunare cu şcolarizarea, iar cheltuielile cu abonamentul de transport reprezintă o adevărată povară.
„Este important ca în aceste zile toți elevii din România să fie solidari. Elevii care fac naveta nu și-au mai primit banii din octombrie anul trecut și situația este în toată țara. Considerăm că acestora li se încalcă drepturile conferite de Legea Educației prin art. 84 (3). Solicităm autorităților competente să rezolve această problemă în cel mai scurt timp. Vom acționa în continuare pentru apărarea drepturilor noastre.” a declarat  Alexandru Bajdechi, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.
Demersul elevilor survine după ce, la finele săptămânii trecute, reprezentanţii elevilor din judeţele Constanţa, Alba, Covasna şi municipiul Bucureşti au trimis o scrisoare deschisă către premierului Victor Ponta privind alocarea din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului a sumelor necesare acoperirii costurilor pentru decontarea transportului elevilor care nu sunt şcolarizaţi în localitatea de domiciliu.
Întrucât situaţia nu a fost rezolvată, reprezentanții elevilor fac apel la ţoţi colegii să se solidarizeze cu această cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *