duminică, 29 martie 2020
Acasă > Sanatate > Grevă japoneză la spitalul din Cernavodă

Grevă japoneză la spitalul din Cernavodă

Salariaţii din sistemul sanitar poartă pe braţul drept o banderolă tricoloră. Medicii din Cernavodă se numără şi ei printre protestatari.

“ La nivel național s-a constituit Coaliția Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate, care cuprinde Colegiul Medicilor din România, Federația Sanitas și Camera Federativă a Medicilor din România. ”  a afirmat Beatrice Andrei, medic specialist obstetrică- ginecologie.

Medicii din întreaga ţară împreună cu membrii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătăte sunt nemulțumiți de condițiile în care se lucrează în spitale și cer, printre altele, dublarea salariilor pentru rezidenți și creșterea la 6% din PIB a bugetului alocat Sănătății.

“ Purtăm aceste banderole tricolore. Pe doi noiembrie vom participa la Mitingul Tăcerii de la București după care se vor strânge semnături pentru declanșarea conflictului de muncă. ” a adăugat medicul Beatrice Andrei.

Greva japoneză nu afectează momentan activitatea din spitalului din Cernavodă, însă dacă revendicările de la nivel naţional nu vor fi luate în seamă de Guvern, atunci va fi declanşată o grevă generală şi doar o treime din necesarul de personal va mai fi acoperit. Medicii şi-au propus să încheie protestul sâmbătă, 2 noiembrie, atunci când peste 5 mii de angajaţi din Sănătate vor ieși pe străzile Capitalei. La marș vor participa și câteva cadre medicale din Cernavodă.

Autor: Roxana Oprea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *