sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Social > Groapa de gunoi din Medgidia are un potențial economic neexploatat

Groapa de gunoi din Medgidia are un potențial economic neexploatat

Conform unui studiu european, în 2010, municipiile din ţara noastră produceau în medie 365 kg de deşeuri pe cap de locuitor. Numai 1% din întreaga cantitate era reciclată, iar restul de 99% ajungea la gropile de gunoi. Spre deosebire de România, Germania recicla 45% din deşeurile municipale, Belgia – 40%, Slovenia – 39%, Suedia – 36%, Irlanda – 35%, iar Olanda – 33%. Recent, Comisia Europeană a reluat tema reintroducerii deşeurilor în circuitul economic. În Medgidia, firma de salubritate doreşte să ia în subordine Groapa de gunoi din oraş, pentru a o închide.

“Am depus o solicitare de închidere către APM Constanța, ulterior ne-a fost transmisă o adresă cu care noi nu am fost de acord, prin care ne solicitau să luăm probe de sol suplimentare, lucru imposibil în acel moment. Până în prezent nu am mai primit niciun răspuns de la APM referitor la închiderea depozitului de deșeuri.” a declarat Gabriel Constantinescu, reprezentant G.B.I. România Service.

Experţii Comisiei Europene au constatat că statele membre cu cele mai bune performanţe reciclează în proporţie de până la 70% şi nu îngroapă aproape nimic. Altele, în schimb, continuă să depoziteze în gropi de gunoi peste trei sferturi din propriile deşeuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *