marți, 11 august 2020
Acasă > Eveniment > Grupare infracţională, destructurată de poliţiştii tulceni

Grupare infracţională, destructurată de poliţiştii tulceni

Peste 1000 de plicuri ce conțineau substanţe cu proprietăţi psihoactive şi aproximativ 200 de grame de droguri de mare risc au fost ridicate de poliţiştii tulceni în urma unor percheziţii. Oamenii legii au descins la 10 domicilii ale unor persoane bănuite că făceau parte dintr-o grupare infracţională, specializată în trafic intern de droguri şi substanţe psihoactive.

Se pare că cele zece persoane, bănuite că ar fi membri în gruparea infracţională, acţionau în special în zona Tulcei , iar în perioada 2013/2014, ar fi distribuit în municipiu, droguri de mare risc şi produse de tip etnobotanic. Gruparea îşi  desfăşura activitatea infracţională în mod organizat.

“În fapt, liderul grupării avea rolul de finanţare a activităţilor infracţionale a doua persoane, în ierarhia grupării avea rolul de aprovizionare a dealerilor zonali, repartizarea cantităţilor necesare pentru vânzare şi colectarea banilor. Pe al treilea palier se aflau dealerii zonali, care depozitau cantităţile mai mari de etnobotanice şi droguri într-un apartament, lăsau sumele de bani şi telefoanele pe care se făceau „comenzile”. Pe al patrulea palier se aflau cei care făceau „livrările”. “

Se arată într-un comunicat de presă remis de Inspecoratul Județean de Poliție Tulcea.

Oamenii legii au ridicat în urma percheziţiilor mai multe telefoane mobile, suporturi de stocare a datelor, cartele SIM, laptopuri, cântare electronice şi sume de bani, pentru continuarea cercetărilor. Instanţa a emis deja pe numele a şase persoane mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările vor continua.

Redactor: Ana-Maria Stancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *