Acasă > Social > Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța accesează fonduri europene pentru reabilitarea sediului

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța accesează fonduri europene pentru reabilitarea sediului

La începutul anului 2018, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, prin comandantul unității, locotenent-colonel Ferencz Daniel, a demarat procedurile specifice de contractare a unei investiții cu fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Obiectivul investiției îl reprezinta îmbunătățirea eficienței energetice, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pavilionului administrativ al Grupării de Jandarmi Mobile Constanța.

Lucrările de eficientizare energetică vizează atingerea următorilor indicatori de performanță:
– scăderea nivelului anual al gazelor de seră emise de la 205,13 tone/an la 24,42 tone/an;
– scăderea consumului anual de energie primară de la 1.086.564 kW/an la 191.612 kW/an.

Aceste obiective, odată atinse, vor genera economii importante asupra cheltuielilor ocazionate cu energia electrică, termică, apă și celelalte utilități.

Proiectul a trecut de faza DALI (Documentație de Avizare a Lucrărilor de Investiții), fiind avizat in Consiliul Tehnico-Economic al MAI, urmând să fie transmis către Agenția de Dezvoltare Regională.

Investiția se va desfășura în mai multe etape, pe o durată de 24 de luni, termenul de predare a lucrării fiind septembrie 2020.

De mai bine de 30 de ani, unitatea nu a beneficiat de investiții, clădirea necesitând reparații și îmbunătățiri ale căror costuri nu puteau fi susținute de la buget.

Sursa: Comunicat Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.