Acasă > Economie > Guvern: Propunerea angajării unui consultant străin pe salarii a fost respinsă, vor fi resurse interne

Guvern: Propunerea angajării unui consultant străin pe salarii a fost respinsă, vor fi resurse interne

Guvernul a discutat, joi, propunerea Ministerului Muncii ca pentru redactarea noii legi a salarizării bugetarilor să fie angajat un consultant străin, dar a decis în final să respingă această variantă şi să apeleze la resurse interne, au comunicat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii Biroului de Presă.

“A fost aprobat memorandumul prezentat de Ministerul Muncii pe tema salarizării bugetarilor, dar cu resurse interne, fără consultanţă externă”, au declarat reprezentanţii Biroului de Presă al Guvernului.

În documentul discutat în Guvern şi prezentat de MEDIAFAX, Ministerul Muncii a propus ca Guvernul să apeleze la serviciile unei firme de consultanţă internaţionale pentru redactarea noii legi a salarizării în sistemul bugetar.

“Propunem ca la elaborarea acestui proiect de act normativ să fie angrenată o firmă de consultanţă cu experienţă în domeniu şi de prestigiu internaţional”, este propunerea avansată prin documentul citat.

În urmă cu trei ani, Legea-cadru a salarizării în sectorul public a fost redactată cu sprijinul Băncii Mondiale.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, în urmă cu trei săptămâni, citând un document guvernamental, că noul sistem de salarizare a bugetarilor va include, începând cu anul viitor, majorări anuale de salarii, în mod etapizat şi succesiv, dar numai pentru anumiţi funcţionari, respectiv aceia al căror salariu de încadrare este mai mic decât cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.

Prin noua lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice pregătită de Guvern pentru 2014 şi anii următori, salariile de bază pentru fiecare clasă de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I în valoare de 800 lei, corespunzător salariul minim brut pe ţară de la 1 iulie, şi coeficienţii de ierarhizare existenţi, iar diferenţa dintre două clase de salarizare succesive va fi păsrată la 2,5%.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *