Guvernul a aprobat participarea României la Programul pentru evaluarea internaţională a elevilor – PISA 2025

Ministerul Educației anunță că a fost aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern privind participarea României la Programul pentru evaluarea internațională a elevilor – PISA 2025.

PISA este cea mai amplă evaluare educațională internațională, standardizată, un studiu comparativ iniţiat de către OCDE, cu scopul de a măsura competenţele de bază ale elevilor de 15 ani, în domeniile principale: lectură, matematică şi ştiinţe. În baza acestei evaluări, performanțele elevilor români pot fi comparate cu cele ale elevilor de 15 ani din alte țări participante.
Ciclul de testare 2023-2025 este intitulat PISA 2025, întrucât 2025 este anul în care se realizează testarea principală. Pentru PISA 2025, științele reprezintă domeniul principal, iar domeniul inovator este „Învățarea în lumea digitală” (LDW). Pe lângă domeniile principale și cel inovator, PISA oferă și evaluarea unui domeniu opțional care, pentru PISA 2025, este Limbă străină, respectiv limba engleză.
De asemenea, pentru prima dată, România participă la PISA 2025 – opțiunile internaționale, și anume la: Chestionarul TIC pentru elevi, Chestionarul pentru părinți, Chestionarul pentru profesorii de științe, Evaluarea la Limbă străină – Engleză, Chestionarul pentru profesorii de limba engleză.
Sursa: Ministerul Educației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *