Acasă > Social > Guvernul a obligat toate primăriile cu datorii să crească taxele cu 16%

Guvernul a obligat toate primăriile cu datorii să crească taxele cu 16%

Cum foarte multe administraţii locale abia se descurcă cu banii, majorarea impozitelor anuale pentru terenuri, locuinţe şi maşini va fi aplicată în cea mai mare parte a ţării. La Timişoara, după ce primarul a dat asigurări că taxele nu vor creşte, a fost nevoit să le majoreze cu 16%. Cei 10.000 de timişoreni care şi-au plătit deja impozitele trebuie să achite acum diferenţa.

NICOLAE ROBU, primarul din Timişoara, a declarat că “nu sunt mulţumit să dau timişorenilor o astfel de veste mai ales după ce cred că lumea s-a bucurat după ce am spus răspicat că nu voi promova o politică de majorare.”

Edilul spune că totul provine de la neînţelegere legată de datoriile pe care le-ar fi avut Primăria.

NICOLAE ROBU, primarul din Timişoara, a declarat că “noi nu avem datorii pe anul 2012. În data de 31 decembrie aveam restanţe de 5 milioane de lei, deci o sumă mică, dar la fel de adevărat e că în primele zile din ianuarie am achitat în totalitate acele datorii.”

În Timişoara sunt înregistraţi peste 300.000 de contribuabili. Plata taxelor şi a impozitelor locale majorate se va face începând cu 1 februarie. Şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost nevoit să mărească taxele.

SORIN OPRESCU, primarul generalal al Capitalei, a declarat că “toate dările care sunt la sectoare şi le încasează sectoarele cresc, de la taxa auto, la taxa pe proprietate, cu 16 %, 16,1 % la unii, după calculele făcute şi dictate de Ordonanţă.”

La nivel naţional, nu există deocamdată o situaţie centralizată a primăriilor cu datorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *