Guvernul anunță investiții de 5 miliarde de lei în Portul Constanța, pentru dezvoltarea infrastructurii

Premierul Nicolae Ciucă a aanunțat aprobarea, în ședința de Guvern de astăzi, a două hotărâri care vizează continuarea lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii în porturile Constanţa şi Galaţi.

”Ne asigurăm că vom continua lucrările de dezvoltare a infrastructurii în porturile Constanța și Galați.

La Portul Constanța, discutăm investiții de peste 5 miliarde de lei, investiții care sunt în mod special destinate atât serviciilor publice, cât și dezvoltării componentei feroviare, fiind vorba de aproximativ 250 de kilometri de cale ferată, ceea ce asigură continuarea dezvoltării operaționale a Portului Constanța”, a spus prim-ministrul.

Potrivit acestuia,  în privinţa Portului Galaţi este vorba despre investiţii care vor asigura dezvoltarea componentei de transport multimodal.

”La Portul Galați discutăm, de asemenea, despre investiții care vor asigura dezvoltarea componentei de transport multimodal.

Portul Galați a căpătat o relevanță aparte, în acest moment, odată cu declanșarea conflictului din Ucraina și sprijinul pe care țara noastră l-a asigurat prin reoperaționalizarea căii ferate de la Galați la Giurgiulești, dar, în același timp, trebuie să vedem proiectul mare prin care  asigurăm conectivitatea prin fluviul Dunărea, între fluviile Dunărea și Rin. Ca atare, este o componentă de transport european, face parte dintr-un program de transport european și asigurăm toate premisele ca acest obiectiv să se îndeplinească”, a completat Nicolae Ciucă.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *