duminică, 29 martie 2020
Acasă > Politica > Guvernul dorește modificarea modului de calcul al pensiilor militare

Guvernul dorește modificarea modului de calcul al pensiilor militare

 Guvernul intentionează să aprobe miercuri un proiect de Ordonanță de Urgență privind modificarea unor articole din Legea 223/2015 privind pensiile speciale ale militarilor. În primul rând vor fi făcute modificări asupra bazei de calcul pentru stabilirea pensiei militare de stat. În această bază de calcul nu vor fi incluse diurnele de deplasare și de delegare, indemnizațiile de delegare, detașare sau transfer, compensațiile lunare pentru chirie, alocațiile de hrană, contravaloarea echipamentelor tehnice etc.

Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/polițist/funcționar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea beneficiarilor, militari, polițiști, funcționari publici cu statut special la data trecerii în rezervă.

Pe de altă parte, proiectul de Ordonanță prevede creșterea valorii punctului de pensie cu 5% la 871,7 lei în sistemul unitar de pensii publice.

Vezi ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *