joi, 24 septembrie 2020
Acasă > Politica > Guvernul premiază elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și BAC

Guvernul premiază elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și BAC

Ministerul Educației anunță că cei 459 de absolvenți de gimnaziu care au încheiat cu media 10 Evaluarea Națională de clasa a VIII-a și cei 235 de liceeni care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2019 (inclusiv sesiunea specială și Bacalaureatul bilingv) vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a acestor rezultate.

Potrivit hotărârii adoptate de Guvern, fiecare elev cu media 10 la EN VIII va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu cu media generală 10 la examenul de Bacalaureat va primi 3.000 de lei.

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației Naționale.

”Susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de guvernare, document care, în Capitolul Politici în domeniul educației, prevede măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. În același timp, Guvernul României și-a asumat responsabilitatea asigurării creșterii accesului la educația de calitate pentru toți elevii și studenții”, arată Ministerul Educației Naționale.

Sursa: Ministerul Educației Naționale

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *