sâmbătă, 29 februarie 2020
Acasă > Social > Guvernul României interzice accesul avioanelor internaționale care îi încalcă interesele

Guvernul României interzice accesul avioanelor internaționale care îi încalcă interesele

Accesul în spaţiul aerian românesc al aeronavelor care efectuează zboruri internaţionale nu va fi autorizat dacă există o decizie în acest sens fundamentată pe apărarea intereselor esenţiale ale României sau pe respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate prin tratatele internaţionale.

Un zbor internaţional, cu sau fără decolare/aterizare de pe/pe teritoriul României, al unei aeronave care îndeplineşte condiţiile şi cerinţele de autorizare prevăzute la art. 3, 4 şi 5 nu este autorizat să fie executat în spaţiul aerian naţional dacă există o decizie în acest sens fundamentată pe apărarea intereselor esenţiale ale României sau pe respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de România prin tratatele internaţionale la care este parte, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern elaborat deMinisterul Transporturilor.

Proiectul vizează modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului 912/2010 pentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor în spaţiul aerian naţional, precum şi a condiţiilor în care decolarea şi aterizarea aeronavelor civile se pot efectua şi pe alte terenuri sau suprafeţe de apă decât aerodromurile certificate.

Decizia prin care un zbor internaţional nu este autorizat se comunicăAutorităţii Aeronautice Civile Române în cazul unei aeronave civile, respectiv Ministerului Apărării Naţionale, în cazul unei aeronave de stat, de către Ministerul Afacerilor Externe.

sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *